Campanie prevenție afecțiuni gastrointestinale – pacienți 50+

CAMPANIE ÎNCHEIATĂ

Ne pasă de sănătatea ta!

Susținem prevenția afecțiunilor gastrointestinale! În perioada 01.02 – 29.02.2024 pacienții cu vârsta de peste 50 de ani au efectuat la noi GRATUIT analiza Hemoragii oculte din fecale, utilizată pentru depistarea sângelui din materiile fecale.

Reprezintă un prim pas important în depistarea precoce a afecțiunilor gastrointestinale și poate contribui la menținerea sănătății tale digestive.

Efectuarea analizei poate confirma sau infirma afecțiuni precum:

  • Ulcer gastro-duodenal: Sângerările din stomac sau din prima parte a intestinului subțire pot fi detectate cu ajutorul acestei analize.
  • Polipi sau cancer colorectal: Prezența sângelui în fecale poate indica prezența unor polipi sau chiar a cancerului colorectal.
  • Boala inflamatorie intestinală: Afecțiuni precum boala Crohn sau recto-colita ulcero-hemoragica pot duce la sângerări intestinale, ce pot fi detectate prin intermediul analizei.
  • Hemoroizi: Sângerările din cauza hemoroizilor pot fi detectate.

Este important de reținut că această analiză poate indica prezența sângelui, dar nu oferă informații specifice despre cauza exactă a sângerării. Dacă rezultatele sunt pozitive, este necesară o evaluare suplimentară pentru a determina cauza exactă a sângerării.

Cum poți participa la campania de preventie?

Este simplu! Prezintă la recepția clinicii o mostră de fecale.

Pentru ca rezultatul analizei să fie concludent este necesară o prelevare corectă a probei într-un recipient fără gel (recipient steril de la farmacie denumit “Coprorecultor”).

Se recoltează cu lingurița coprorecoltorului o cantitate care să nu depașească jumatatea recipientului, dimineața sau cu maxim 12 ore înainte de predare catre laborator, păstrată la frigider.

Nu ai nevoie de programare prealabilă, bilet de trimitere sau recomandare.

Alătură-te campaniei noastre!

 

Pentru mai multe informații te așteptăm pe chatul din site, sau poți completa formularul de aici: