Test Hemoragii oculte din fecale GRATUIT – pacienti 50+

Ne pasă de sănătatea ta!

Susținem prevenția afecțiunilor gastrointestinale! Dacă ai peste 50 de ani efectuezi la noi GRATUIT în perioada 01.02 – 29.02.2024 analiza Hemoragii oculte din fecale utilizată pentru depistarea sângelui din materiile fecale.

Reprezintă un prim pas important în depistarea precoce a afecțiunilor gastrointestinale și poate contribui la menținerea sănătății tale digestive.

Efectuarea analizei poate confirma sau infirma afecțiuni precum:

  • Ulcer gastro-duodenal: Sângerările din stomac sau din prima parte a intestinului subțire pot fi detectate cu ajutorul acestei analize.
  • Polipi sau cancer colorectal: Prezența sângelui în fecale poate indica prezența unor polipi sau chiar a cancerului colorectal.
  • Boala inflamatorie intestinală: Afecțiuni precum boala Crohn sau recto-colita ulcero-hemoragica pot duce la sângerări intestinale, ce pot fi detectate prin intermediul analizei.
  • Hemoroizi: Sângerările din cauza hemoroizilor pot fi detectate.

Este important de reținut că această analiză poate indica prezența sângelui, dar nu oferă informații specifice despre cauza exactă a sângerării. Dacă rezultatele sunt pozitive, este necesară o evaluare suplimentară pentru a determina cauza exactă a sângerării.

Cum poți participa la campania de preventie?

Este simplu! Prezintă la recepția clinicii o mostră de fecale.

Pentru ca rezultatul analizei să fie concludent este necesară o prelevare corectă a probei într-un recipient fără gel (recipient steril de la farmacie denumit “Coprorecultor”). 

Se recoltează cu lingurița coprorecoltorului o cantitate care să nu depașească jumatatea recipientului, dimineața sau cu maxim 12 ore înainte de predare catre laborator, păstrată la frigider. 

CLINICĂ recoltare

Str. Vasile Lupu nr.2

Luni - VIneri

07:00 - 11:00

CLINICĂ MULTIDISCIPLINARĂ

B-dul Republicii nr. 143

Sâmbătă

08:00 - 11:00

Nu ai nevoie de programare prealabilă, bilet de trimitere sau recomandare.

Alătură-te campaniei noastre!

Pentru mai multe informații te așteptăm pe chatul din site, sau poți completa formularul de aici: